LRF

Ett mycket intressant möte igår, lokalavdelning men va tusan. Det var kul ändå. Smörgåstårta och supergod prinsesstårta på det.

Måste bara beskriva prinsesstårtan. HELT mjuk och underbar, som att du gjort en prinsesstårta själv med världens tunnaste och finaste marsipan. Den är helt nygjord och du äter den på en gång. Till och med rosen var genommjuk. Jag vet för jag tog den. GUD VILKEN GOD TÅRTA!

Sen till allvaret. och eh, ja, som vanligt så är ett årsmöte inte speciellt roligt. -Förslag på representanter i flyghavrekommiten? -Samma. -Inga andra förslag? -Nej -Kan vi välja, xxx ochh yyy (som suttit där de senaste 15 åren) till flyhavrekommiten? -Ja.
så rullar mötet på. det är ju skoj, not

Om det inte vore så att Sture Andersson från ortsförbundet var där och pratade om vägar till matmarknaden. Mycket intressant och rolig föreläsning med diskussioner om hur vi ska vinna tillbaka våra konsumenter och hur vi kan öka produktionsvärdet. Jaja tänker du, ni slår väl bara på lite mer konstgödsel så får ni mer pengar. NEJ det är fel, produktionsvärdet måste ökas. Alltså vi måste få mer betalt för det vi gör. Land Lantbruk kom idag. Grisbönderna håller på att lägga ner totalt. "vi kan inte fortsätta för kalkylen går inte ihop längre" Vad gör ni ICA maxi och coop när det inte längre finns något svenskt kött att köpa? Ge oss det vi förtjänar. Vi måste kunna driva produktion. Dioxinskandalen i tyskland ställer vekligen till det för oss. Hur kan sverige, med världens tuffaste djurskydd nu helt plötsligt plocka in tyska svin som dessutom är fulla av mycket suspekta ämnen?


Vi måste vinna konsumenterna tillbaka. Det är visionen. Hur man uppnår den? Ja, det går tusen vägar till målet. Det gäller att välja rätt för dig. Det gäller att inte ge upp. Det gäller att våga fortsätta. Det gäller att fortsätta odla svensk bra spannmål. Det gäller att vara stolt svensk djuruppfödare.



Som vi säger här, Bättre en fågel i handen än illa fäkta med ett rönnbär.


Blondinbonden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0