yeo valley

Jag är mycket stolt över bönderna i GB. de ska tydligen ha ökat sin omsättning rejält med den här reklamen. Riktigt bra faktiskt! Ett liiitet "höjpåögonbrynen" är väl att traktorn inte är grön och gul.. Men jag tycker reklamen är så bra så det rör mig egentligen inte!

http://www.youtube.com/watch?v=eOHAUvbuV4o
 


Blondinbonden

Min ponnyvolvo

Får en frän kommentar av käraste

"när du åker på motorvägen i sisådär 130-140 med din bil, ser det ut som en karikatyr av ett ponnyekipage, du har liksom spöet i ena handen och tyglarna i den andra, vilt flaxande med benen och jättelånga sporrar. "Kom IGEN NU BILEN LIIIITE TILL!!!""



Jag vet inte vad jag ska säga, lite gulligt är det ändå. Volvon rullade över 26 000 mil förra veckan. Och gick igenom besiktningen helt UTAN anmärkning. Det är en kärleksförklaring det här. Jag och min Volvo lever i symbios. När den gått 120 mil på 4 dagar har jag också gjort det och känner mig lika sliten som han gör. Vi är verkligen "ett". Kommer bli allvarliga problem när pappa får för sig att sälja V. Vi måste skriva i annonsen att ett gott hem är viktigare än priset, precis som med hästarna man säljer. Nej usch! Jag kan inte sälja min älskling, jag klappar honom varje gång han startar, (vilket är ALLTID) knock knock on wood.. Jag låter honom stå inne i varmgarage. motorvärmare, oljebyte, filterbyte, är jättenoga med bra skor så att han inte får ont. Gud va kul vi har haft, V och jag.. När V dör kommer jag sjukskriva mig flera dagar. nåja, den dagen den sorgen.


blondinbonden

The sounds

is going disco,

Har lyssnat på några låtar från senaste plattan, "better off dead"

Mycket disco och jag sitter och skäms över att jag faktiskt tycker det är bra. Band måste ju förändra sig också för att hitta ny publik och hålla kvar den gamla.

Min favorit är something to die for. The no no song är också bra. Som vanligt är Maja huvudpersonen i min upplevelse. Utan Maja är The sounds ingenting, men utan The Sounds är troligen inte maja någonting heller. Symbios, som jag och min Volvo


Maja Ivarsson, you give me something to die for!





Isn't she something?

Blondinbonden


Drinkrecept

Hej,
jag är nykterist på heltid, åtta till fem på vardagar, därför skriver jag några recept till efter fem, bara 40 minuter kvar!



Prova en klassisk John Deere, mitt eget påfund till mina föräldrars 50årsdag för några år sedan.'

skiktad shot

först 2 cl midori(melonlikör)
skikta sedan ner 2 cl tequila gold på midorin.


SCHNYGG som få.

Jag hoppas den här shoten blir en klassiker

Fram till baren : 2 John Deere tack
Bartender: ska bli!

Det här är faktiskt, tro mig, jag älskar att skikta shotar, den bästa shoten jag druckit. inte bara namnet är underbart, den är jäkligt god med tequilans styrka och midorins lite sötare smak. Det luktar klassiker här grabbar och tjejer.


Blondinalkise**host** jag menar bonden

HAHA

Fick ett svar på hur kan mjölkbönder drabbas av benskörhet?

"ja, hur kan tankbilar med bensin få soppatorsk"

jag vet inte, de drivs kanske på diesel, NÖT


blondinbonden

Tänk på den du?

Ironiskt nog,

en benskör mjölkbonde

en bonde allergisk mot kor

en katt allergisk mot fisk

en socialdemokrat



Blondinbonden


Alla stjärtars dag

Glad rövdag allihopa!



Har kommit på ett nytt smeknamn till mina valackar d&b eller dolce&banana. Darre & Bosse


Det var allt för mig idag, var noga med att kolla in alla stjärtar idag, de måste uppskattas idag!!


Peace out
blondinbonden

Peter Griffin

är ju alldeles för mycket eller alldeles för bra. För barnslig, för töntig, för idiotisk. Kärt barn har många namn. Har vi något att lära av den fete karln som TV6 visar upp 20.30 varje vardagkväll? Den dumme, jävla idioten, kvinnohatande, kränkande mannen som uttnyttjar sin fru och sin dotter för att själv vinna. Han som tillsammans med sina barn ritar en tecknad serie och sparkar sin dotter för att hon inte "fattar grejen". Den tecknade serien om Handi-Quacks, ett gäng handikappade ankor är tanken försöker han pressa ut via sin fru som precis fått ett ankarjobb på en tvkanal.
 
Han har tom en jingel: one day three ducks where crossing a road, going to get som soda, but they weren't looking where they were going, and a bus came along and hit them hard, now they'r handicaaaaap and, ...an.....an.. No that's pretty much it. HANDI-QUACKS! And they never got their sodaaaa!

Jingeln som för övrigt håller samma mått som melodifestivallåtarna idag, och samma nivå som bolibompa-bandet och för att inte tala om alla radioreklamjinglar. tydligen ska det bero på att det enda ungar lär sig att sjunga idag är reklamlåtar. det är bland annat därför man väljer så trudiluttiga melodier och idiotiska texter. Stackars Peter, Jag sågar hans jingel så hårt.

Egentligen skrev jag hela den här "recensionen" av Peter Griffin för att få uppmärksamhet för jingeln, jag kan nämligen inte sluta sjunga på den. Den är med andra ord precis lika rutten som vilken poplåt som helst, den fastnar.

Lite gran som genom eld som spelas flitigt nu. Vad menar killen med "vi kan gå i genom eld, ARTIFICIELLT" What? Alltså, vi kan gå igenom elden på låtsas eller vad fan? jag tror alla förstår att han menar bildligt men måsta han lägga till konstgjort efter en hyfsat söt textrad? Oojoj. Skön låt för övrigt, bra med lite svenska i musikdjungeln.


Dags för en kaffe till

Blondinbonden



Paus

i arbetet, Caten startade kvart i fem och har gått bra på morgon. Shetlandsponnysarna gick ut i hagen klockan 5, första ponnyn stod utanför halv 6. Man kan lika gärna ställa de där hästarna utanför hagen och hoppas på att de rymmer in i den istället. Jekla ponnysar!

Storhästarna fick gå ut 7, JÄTTEARGA OCH JÄTTEPIGGA PÅ ATT GÅ UT, LIKSOM VARFÖR SLÄPPER DU INTE UT OSS TIDIGARE!!! Två timmar senare står alla med huvudet mellan frambenen och skakar, sannerligen inget mysigt väder idag.

Nu sitter jag inne och fikar lite. Gårn är avsopad relativt bra faktiskt, för tillfället, men det både blåser drivor och snöar fortfarande så jag lär nog få åka ut efter lunch igen. Lite bokföring som ska bokföras IGEN, eftersom datan kraschade i tisdags och allt sen juni är borta med vinden.  Snacka om DUBBEL BOKFÖRING! HAHA

Vem är det som vaknar och spinner klockan 5?
Det är caten

Blondinbonden

Det snöar folks

YES det gör det, 7 cm på 2 timmar är INTE att leka med. var ute och snöröjde till 7. nu är det 7 cm till på vägen! Var kommer det ifrån? himlen..

Jaja, nu håller vi tummarna för volvo och trailer på besiktning imorgon. inte för att topphastigheten förändras utan besiktning men tydligen är det någon lag som säger att det kostar pengar om man inte betalar för att någon ska säga att bilen är ok eller inte. funderar på kort kjol samt kavaj imorgon.. ibland ska man spela ut sin blondinsida för att få som man vill.

Skämt åsido, hela släpet är kirrat, påskjutsbroms, lampor, allt är fixat. Volvo är ju bäst ändå så spillerill liksom.. nej men handbromsvajern är åtdragen. Den var lite sisådär förut faktiskt. Samt nya skivor och belägg fram och bak i höstas. ska fetta in dragkulan imorgon när lastmaskin står och värmer tänkte jag. Måste troligen ut med den innan fem! så det blir rent, så man kommer ut. under förutsättning att man kommer utanför allen sen då. där jag inte röjer. lär nog se fördjävligt ut.. jag menar, jag är ju så jävla mycket bättre än dem där särmiffona som jobbar på kommun och plogar.. ojoj. Snyggare e jag också.. som fan

Dags för sleeepypills och sen hit the sack


And they never got their sodaaaa!!!


blondinbonden

Musiklista

Blondinbonden listar de bästa banden just nu:

1. Kjellas traktorkapell
2. Drängarna
3. Mora träsk
4. Smatterbandet


Blondinbonden



REKLAM

Låt inte slumpen avgöra vilken framtid du får. Gör ett webbtest för att se vilket personlighet du har och välj sedan någon av våra utbildningar!


Det kallar jag motsägelsefult.

Som apan som vill att vi ska dricka gainomax istället för att äta en banan. Tror det är bättre för apjävelns regnskog om vi slänger ett bananskal där än om vi slänger en tetrapak.


förut var halebopreklamerna roliga. "det är ganska farligt men vi gör det ändå" Halebop! aha
men vad händer med den nya??!! halebop, i'm surfing tonight and I like it? Säkert fler än jag som byter kanal eller tom springer fram till tv och slår av den för att man inte orkar titta eller höra.


Kan någon snäll själ också förkara för mig hur fan "bueno" reklamen hänger ihop. Den är p samma störighetsnivå som den nya halebop men jag fattar inte ett knyst av den..


Sen finns det mycket bra reklamfilmer eller slogans, jag tyckte alvedons "Bli gravid - slipp mensvärk" inte var så dålig, men den fick bank i rätten. Inte bra!

Eller pandareklamen, en utländsk reklam om pandaost. Slå på youtube, den är verkligen skitknäpp men rolig.



Ja, har man inget bättre för sig så kan man sitta och ringa in reklamer som är roliga alltså. Finns även ett reklamprogram på tv8 som tar upp världens bästa reklamer. riktigt underhållande. bara det att man numer har tv-program som är reklam. vis itter och klagar på tv3 som har reklamavbrott. hur blir det när reklamprogrammen har reklamavbrott. behövs det verkligen då?? tål att tänkas på grabbar och guzzar.


blondinbonden, som snott sitt namn efter en annan känd blondin, så jag utnyttjar henne för reklam.


Försvinn snö försvinn

Nu har snön pissat i det blå skåpet. Råttet är mågat. För länge sen

Och inget finns det att värma sig med. Dags att plocka upp lite torkad cannabis ur källaren.


Ja, nu ska jag ut och smöga gräs så jag blir på lite bättre humör.


blondinbonden "smög out!"

(hahaha! fattar ni? Smög =smygröka eller smög, out =ut eller "peace OUT" HAHA ja)

vad gör jag

Top tre websidor just nu


1. http://www.areal.se
2. http://www.lrf.se
3. http://facebook.com (ok, pinsamt)

På top 10 hittar vi dock
http://www.greppa.nu
http://www.krav.se
http://www.jordbruksverket.se
http://www.skanegardar.se

Det spretar inte så mycket för tillfället.





Får får får? Nej får får inte får. Får får gris?

Idag skiner solen, det är jättevarmt ute. Synd att inte fönstrena är tvättade, ser faktiskt för taaaskigt ut.


Har läst så mycket om djur och fortplantning och ET och allt som finns att mitt huvud inte vet vad som är verklighet och inte längre.

Jag drömde att jag hade ett får! Bara det är fantastiskt. Fåret lammade två söta lamm, ett svart och ett vitt. Men det var inte klart för den stackars tackan fick lägga sig ner igen och kämpade ut två hela griskultingar, följt av två griskultingar som var sönderskurna och döda, sen kom säkert 10 pyttesmå grisar, som egentligen bara var embryon fast de såg ändå ut som grisar redan.

Ja, ibland undrar man, stackars tacka, även om jag tycker får är onda, så var det ganska synd om henne måste jag erkänna.


Dags att ställa sig på huvudet och glömma allt det där, sen ut och kirra lite med Volvo.

Top notch kära vänner

Blondinbonden

Labradorer

Är ju väldigt trevliga och söta, har själv en labrador. Nova heter hon en svart tik på 5 år i juni. Ja hon är världens gulligaste, så som alla säger om sitt djur. Utom om jag till min häst, "Fan du ser ut som ÅSNA Bosse!"

Diskussion för två dgr sen.
Häst: öronen strukna bakåt, tänderna skallrar.
Jag: Hehe, vad arg den ser ut, är du sur "hästen"?
Ägare: (både irriterad och överlägset) NEJ det här är den snällaste hästen i hela världen!
Häst: öronen strukna bakåt
Ägare: Verkligen världens snällaste häst
Häst: nafsar i ägaren
Ägare, (utan att bry sig): Hon skulle inte göra en fluga förnär.
Jag: (har väl slutat lyssna när ägaren öppnade käften.): mhmm


ja, hästfolk alltså

Nu tillbaka till Labradorer! det finns gula labbar, svart labbar, bruna labbar och... finns det fler tänker du?! japp titta här..



Vi hörs


Blondinbonden

LRF

Ett mycket intressant möte igår, lokalavdelning men va tusan. Det var kul ändå. Smörgåstårta och supergod prinsesstårta på det.

Måste bara beskriva prinsesstårtan. HELT mjuk och underbar, som att du gjort en prinsesstårta själv med världens tunnaste och finaste marsipan. Den är helt nygjord och du äter den på en gång. Till och med rosen var genommjuk. Jag vet för jag tog den. GUD VILKEN GOD TÅRTA!

Sen till allvaret. och eh, ja, som vanligt så är ett årsmöte inte speciellt roligt. -Förslag på representanter i flyghavrekommiten? -Samma. -Inga andra förslag? -Nej -Kan vi välja, xxx ochh yyy (som suttit där de senaste 15 åren) till flyhavrekommiten? -Ja.
så rullar mötet på. det är ju skoj, not

Om det inte vore så att Sture Andersson från ortsförbundet var där och pratade om vägar till matmarknaden. Mycket intressant och rolig föreläsning med diskussioner om hur vi ska vinna tillbaka våra konsumenter och hur vi kan öka produktionsvärdet. Jaja tänker du, ni slår väl bara på lite mer konstgödsel så får ni mer pengar. NEJ det är fel, produktionsvärdet måste ökas. Alltså vi måste få mer betalt för det vi gör. Land Lantbruk kom idag. Grisbönderna håller på att lägga ner totalt. "vi kan inte fortsätta för kalkylen går inte ihop längre" Vad gör ni ICA maxi och coop när det inte längre finns något svenskt kött att köpa? Ge oss det vi förtjänar. Vi måste kunna driva produktion. Dioxinskandalen i tyskland ställer vekligen till det för oss. Hur kan sverige, med världens tuffaste djurskydd nu helt plötsligt plocka in tyska svin som dessutom är fulla av mycket suspekta ämnen?


Vi måste vinna konsumenterna tillbaka. Det är visionen. Hur man uppnår den? Ja, det går tusen vägar till målet. Det gäller att välja rätt för dig. Det gäller att inte ge upp. Det gäller att våga fortsätta. Det gäller att fortsätta odla svensk bra spannmål. Det gäller att vara stolt svensk djuruppfödare.



Som vi säger här, Bättre en fågel i handen än illa fäkta med ett rönnbär.


Blondinbonden


VOLVO

Ja, tur att man kör Volvo i den här halkan

Tur att vi i Sverige har Volvo eftersom vår tidigare ingenjörskonst inte varit något att skryta med direkt. Kolla på regalskeppet Vasa, Sverige visar upp sitt största misslyckande hittils på ett museum. När jag säger hittils syftar jag på att Volvo ju inte är svenskt längre... Om möjligt ett ännu större misstag...

Varför Volvo 745/945

- Bra dragbil
- Bakhjulsdrift
- Man kan köra volvodunk när man åker genom centrum så att alla 14-15åriga tjejer vänder sig om.
- Lägg till sjysta dubbdäck,snökedjor och några frontvikter i bakluckan och bilen går genom allt
- Inte så JÄVLA MYCKET FUCKING DÅLIG JÄVLA elektronik som går sönder
- Startar ALLTID
- Stor bagagevolym, blir ännu större med nedfällt baksäte, "Hallå i rymden!" typ
- Man hittar alltid ett samtalsämne eller något gemensamt eftersom volvo äger allt annat så jävla hårt.


Negativt:
- Betyder?
- Bilarna görs inte längre
- Skulle vara fyrfaldigt sexigare med td i alla dessa bilar.


Och angående Mikela, som hon vill kallas:
Hon blev glad och kände sig hedrad av min dikt. Och Mickan, ja, du är örnen här och jag är så glad att du äntligen har accepterat mig. Därför ställer jag denna fråga offentligt. Det är förståss lite nervöst för mig men jag ställer den ändå. Får jag vara blåmes i ditt gäng?


/Blondinbonden







-


Mickan



Detta inlägg tillägnas Mickan.


Du är en dröm,
du är vår mickan,
du är en marddröm,
du är i fickan,
du har svart hår,
du skrattar åt oss,
du har feta lår,
vi önskar du flytta till koss


Jag säger bara det: Surt sa glashuset när du sålde grisen i ån!


Blondinbonden

Och sen säger människorna att EU-bidragen inte gör någon nytta.



Blondinbonden


Passar på att länka till blattebondens blogg



MYCKET LÄSVÄRD ÄVEN DEN

Blondinbonden

På torsdag är det LRF möte

Jorasatt, känner mig lite blondinbonde bara eftersom jag inte alls vet vad jag ska säga på lrfmötet.
Men tänkte att jag borde kunna sitta stilla och bara helt random bryta tystnaden med "aa nää jag hatar också miljöpartiet" Och hoppas hoppas att de accepterar mig.


Som de säger de visa, tala är silver sade indianen som kastade sten i ån på en envis gris.


Vi hörs duuuuudes!


Blondinbonden


RSS 2.0